High & Low Season in aviatie

January 1, 2020 it.admin 0 Comments

Aviatia este un domeniu complex care isi muleaza activitatea pe diferite aspecte, care ii dicteaza caracterul sezonier, in special in emisfera nordica.

Un exemplu este schimbarea orei, de doua ori pe an, adica trecerea de la ora de iarna la ora de vara, si invers, cu scopul

de a beneficia de cat mai multa lumina naturala in lunile de pe perioada verii, schimbarea orei facandu-se in preajma echinoctiilor de primavara si de toamna, cand ziua e mai mare decat noaprea, respectiv cand durata noptii e mai mare decat durata zilei.

Un alt exemplu este legat de schimbarile de temperatura, care atrag dupa sine sezoanele vacantelor: sezonul de iarna si sezonul de vara.

Ambele aspecte mentionate mai sus, in aviatie, sunt traduse prin high si low season. Pentru ca atat schimbarea orei cat si anotimpurile, favorizeaza un flux mai mare al pasagerilor, respectiv mai mic pentru anumite destinatii.

Ganditi-va, ca si turisti, ca va programati vacantele in destinatiile calde incepand cu luna aprilie si profitati de vremea frumoasa pana in septembrie/octombrie in unele zone. Acelasi lucru se intampla si in aviatie. Companiile aeriene isi programeaza activitatea in functie de numarul pasagerilor, de caracterul destinatiilor si de capacitatile aeroporturilor operate.

Astfel incepand cu lunile Decembrie/Ianuarie, companiile aeriene incep sa recruteze insotitori de zbor pentru urmatorul sezon, in functie de necesitati. De aici si numarul mare de Assessment Days/Open Days/Job Opportunities.

Daca si tu iti doresti sa incepi Noul An cu o schimbare in viata ta, inscrie-te la cursul de formare insotitor de zbor organizat de AirApp Academy. Cu o durata de 15 zile, te vei incadra perfect pentru inceputul de sezon, fiind capabil, dupa obtinerea licentei EASA, sa aplici la orice companie din Europa, pe orice baza disponibila.

Visul tau nu sufera amanari. Prinde slotul de inceput de an si mareste-ti sansele de angajare la inceput de sezon!

Afla mai multe in articolul viitor despre companiile care recruteaza in Romania si nu numai!